Sefulu tapu o paʻu e faʻaaogaina

O nisi tagata faʻatusatusa paʻu i seevae ofuina e tagata, e le leaga. Peitaʻi, latou te leʻi faʻalogo lava ile tala ole paʻu tasi e mafua ai le ola o le tagata. Peitai, e masani ona lagona o le paʻu paʻu o le a taʻitaʻia ai taʻavale faʻaleagaina ma tagata oti. Faʻamaumauga faʻamaonia sili atu nai lo le 70% o faʻalavelave faʻafuaseʻi i luga o auala tele e mafua mai i pa pa. Mai lenei manatu, o paʻu e sili atu le taua i taʻavale nai lo seevae i tagata.

Peitaʻi, e naʻo le siakiina ma faʻatumauina e le au faʻaoga le afi, tofitofi, faʻafoega, moli ma isi mea, ae le amanaʻiaina le asiasia ma le faʻaleleia o paʻu, lea ua faʻatulagaina ai se lamatiaga lilo mo le saogalemu o le taʻavale. Lenei pepa aotelega sefulu sefulu tapu o le faʻaaogaina o paʻu, faʻamoemoe e maua ai se fesoasoani mo lau taʻavale ola.

1. Aloese mai le mamafa o paʻu. Uma afi gaosi ei ai tulafono faʻapitoa i paʻu o omiga. Faʻamolemole mulimuli i le igoa ma aua le sili atu i le aofaʻi maualuga. Afai e maualuga tele le mamafa o le ea, o le mamafa o le tino o le a uaʻi atu i le ogatotonu o le savali, ma mafua ai ona vave ona ofuina le nofoaga savali. A afaina e le malosi i fafo, e faigofie ona faʻamanuʻa pe oʻo foi i le solia o vae; tele feteʻenaʻi o le a mafua ai solia delamination ma taʻe i soli mataafi i lalo; paʻu uu o le a faʻaititia, taofi le faʻatinoina o le a faʻaititia; O le osooso ma le faʻamafanafanaina o taʻavale o le a faʻaititia, ma o le a faʻavaivaia ona faʻaleagaina le taʻavale faʻamalolo.

2. Aloese mai le le lava paʻu o paʻu. O le le lava o paʻu o paʻu e ono mafua ai ona soona vevela paʻu. O le maualalo o le mamafa e mafua ai le le laugatasi o le paʻu, faʻamamaina o laʻasaga poʻo le uaea, taʻeina o le ala savali ma le tauʻau, motusia le uaea, vave ona ofuina le tauʻau, faʻapuʻupuʻuina le olaga tautua o paʻu, faʻateleina feeseeseaiga le masani ai i le va o paʻu laugutu ma augutu, mafua ai le faʻaleagaina o paʻu laugutu, poʻo le vavaeʻeseina o paʻu mai le augutu, poʻo paʻu foʻi pa ua pa; I le taimi lava e tasi, o le a faʻateleina ai le teteʻeina, faʻateleina le faʻaaogaina o le suauʻu, ma aʻafia ai le faʻatonutonuina o le taʻavale, e oʻo lava i faʻalavelave tau taʻavale.

3. Aloese mai le faʻamasinoina o le paʻu o le paʻu e mata le lavalava. Ole averesi o paʻu ole paʻu ile masina e faʻaititia ile 0.7 kg / cm2, ma ole paʻu ole paʻu ole a suia ile suiga ole vevela. Mo uma 10 ℃ tu i luga / paʻu i le vevela, o le paʻu uunaiga o le a siitia foi / paʻu i le 0.07-0.14 kg / cm2. E tatau ona fua le mamafa o paʻu pe a faʻamalulu le paʻu, ma e tatau ona ufiufi le pulou afu pe a uma ona fua. Faʻamolemole fausia le masani o le faʻaaogaina o le barometi e fua ai le mamafa o le ea i taimi uma, ma aua le faʻamasinoina e le le lavalava mata. O isi taimi e sola ese tele ai le mamafa o le ea, ae o paʻu e le foliga faʻafoliga tele. Siaki le mamafa o le ea (e aofia ai paʻu taʻavale) a itiiti mai e tasi i le masina.

4. Aloese mai le faʻaaogaina o paʻu taʻavale o se paʻu masani. I le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le taʻavale, afai e te tamoʻe 100000 i 80000 km, o le a faʻaaogaina e le tagata faʻaaoga le paʻu o se paʻu lelei ma le paʻu muamua o se paʻu faʻaopoopo. E matua le fautuaina lava lenei. Talu ai o le faʻaaoga taimi e le tutusa, o le paʻu matutua tikeri e le tutusa, o lea e matua le saogalemu.

Pe a paʻu paʻu i luga o le auala, e masani ona suia e tagata e ana taʻavale ma paʻu masani. O nisi e anaina taʻavale latou te le manatuaina e sui ai paʻu taʻavale, ma faʻagaloina o paʻu taʻavale ua na o le "tasi i le tulaga" paʻu.

5. Aloese mai le feteʻenaʻi o le taumatau o le paʻu agavale ma le taumatau. A paʻu le paʻu i le tasi itu ua maualalo tele, o le a seʻe le taʻavale i le itu lea i le taimi o le taʻavale ma le taofi. I le taimi lava e tasi, e tatau foi ona maitauina o paʻu e lua i luga o le au e tasi e tatau ona tutusa lava laʻasaga masani, ma paʻu mai eseese gaosi oloa ma eseʻese mamanu faʻasolitulafono e le mafai ona faʻaaogaina mo uili muamua e lua i le taimi e tasi, a leai o le a avea ma se mea se.

6. Aloese mai lapopoʻa paʻu. O le fausaga, malosiaga, mamafa o le ea ma le saoasaoa o paʻu ua fuafuaina e le gaosi oloa e ala i le matua fuafuaina. Afai o le paʻu ua ova ona o le le usitaʻia o le tulaga masani, o lona tautua olaga o le a aʻafia. E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga a matagaluega talafeagai, ua faʻamaonia pe a ova le mamafa o le 10%, o le paʻu le ola o le a faʻaititia e 20%; pe a o le ova o 30%, o le paʻu faʻasolosolo teteʻe o le a faʻateleina e 45% - 60%, ma o le faʻaaogaina o suauʻu o le a faʻateleina foi. I le taimi lava e tasi, o le faʻatupulaia o ia lava e matua faʻatagaina e le tulafono.

7. Aua neʻi aveʻese le mataupu i fafo i paʻu i taimi e tatau ai. I le gaioiga o le ave taʻavale, o le auala luga e matua eseʻese. E le maalofia le iai o maʻa eseʻese, fao, uʻamea chips, chips tioata ma isi tino mai fafo i le soli. Afai latou te le aveʻesea i le taimi, o nisi o latou o le a paʻuʻu pe a mavae se taimi umi, ae o se vaega tele o le a avea atili ma sili atu "maʻaʻa" ma mau i le soli faʻataʻitaʻiga loloto ma loloto. A ofuina le paʻu i se tulaga taua, o nei malo mai fafo o le a oʻo lava ina mou ese Paʻu le tino oti, e tau atu i paʻu leakage pe oʻo foi pa.

8. Aua neʻi le amanaʻiaina paʻu ua faʻaalu. O paʻu faʻaleoleo e masani ona tuʻu i le pito i tua, e masani ona teu ai suauʻu ma isi suauʻu oloa. O le vaega autu o paʻu o paʻu, ma o le mea e sili ona fefe i ai le paʻu o le tafiesea o le suauʻu oloa eseese. A pisia se paʻu i le suauʻu, o le a fulafula ma pala vave, ma o le a matua faʻaititia ai le ola tautua o paʻu. O le mea lea, taumafai e aua le tuʻu faʻatasia le suauʻu ma paʻu faʻaleoleo. A faʻamamaina paʻu paʻu i le suauʻu, fufulu ese le suauʻu i le vailaʻau le fufulu i le taimi.

Soʻo se taimi e te siaki ai le paʻu o paʻu, aua neʻi galo e siaki le paʻu faʻaopoopo. Ma o le mamafa o le ea o paʻu faaleoleo e tatau ona maualuga tele, ina ia aua nei sola ese mo se taimi umi.

9. Aloʻese mai le faʻatonutonuina o paʻu. E masani a, a o tiʻetiʻe i luga o auala televave, e tatau ona faʻateleina le paʻu ole paʻu ile 10% e faʻaititia ai le vevela e maua mai i le faʻaletonu, ina ia faʻaleleia atili ai le saogalemu o le taʻavale.

Faʻateleina le paʻu o paʻu i le taumalulu. Afai o le paʻu mamafa e le faʻateleina faʻateleina, o le a le gata faʻateleina le suauʻu faʻaaogaina o le taʻavale, ae faʻateleina foʻi le ofu o paʻu taʻavale. Ae le tatau ona maualuga tele, a le o lea o le a matua faʻaititia ai le feteʻenaʻi i le va o paʻu ma le 'eleʻele ma faʻavaivaia ai le faʻatinoina o taofi.

10. Aua le faʻalogo i le faʻaaogaina o paʻu ua lipea. O paʻu ua lipeaina e le tatau ona faapipii i luga o le uili i luma, ma e le tatau ona faʻaaogaina mo se taimi umi i luga o le auala tele. A faʻaleagaina le autafa, aua e manifinifi le autafa ma o le deformation eria o paʻu o loʻo faʻaaogaina, e masani lava ona maua ai le malosi faʻasolosolo mai le mamafa o le ea i paʻu, o lea e tatau ai ona suia le paʻu.


Taimi Post: Feb-04-2020